thumb

4

Onderzoeker
836
Land:
Belgie
Munteenheid:
Euro

Country

Land:
Belgie
Continent:
Europa
Aantal inwoners:
11.491.346
Oppervlakte:
30.528
Coordinaten:
50.503887, 4.469936
Aantal inwoners in de hoofdstad:
179.277
Afstand tot Brussel:
5 Belangrijkste plaatsen:

Brussel, Antwerpen, Luik, Brugge, Gent, Hasselt

Korte Historie:

België, of voluit het Koninkrijk België, is een West-Europees land dat ligt aan de Noordzee en grenst aan Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. Het land is 30.528 km² groot en heeft een bevolking van iets meer dan 11 miljoen inwoners. De belangrijkste stad is Brussel, hoofdstad van België en tevens bestuurlijk centrum van de Europese Unie en de NAVO.

Het land heeft drie officiële talen: ongeveer zestig procent van de bevolking spreekt Nederlands, vooral in Vlaanderen, veertig procent spreekt Frans, vooral in Wallonië en Brussel, en minder dan een procent spreekt Duits, in de Oostkantons. De culturele en linguïstische diversiteit van het land heeft door een opeenvolging van staatshervormingen geleid tot een complex politiek systeem, waarbij in principe de grondgebonden bevoegdheden – zoals economie, werkgelegenheid en openbare werken – liggen bij de Gewesten (het Vlaamse, het Waalse en het Brusselse), en de persoonsgebonden materies – zoals onderwijs, cultuur en welzijn – bij de Gemeenschappen (de Vlaamse, de Franse en de Duitstalige), met een overkoepelende federale overheid voor het hele grondgebied, bevoegd voor onder meer defensie, justitie en de sociale zekerheid.

Bekende inwoners:
Bekende gebouwen:

Munteenheid

Kleiner of groter dan euro
Bestaat de munt nog steeds?
Ja
Waneer verlaten?
30 november -0001
Vervangen door
Nee
Waarde tegenover euro
1.00000

Persoon

Naam:
Louis Hector Berlioz
Functie of beroep:
componist, muziekcriticus en dirigent
Geboortedatum:
11 december 1803
Overlijdensdatum:
08 maart 1869
Nationaliteit:
Frans
Bekend voor:
Hoogtepunten:

Berlioz schreef muziek in veel verschillende genres, maar de kamermuziek ontbreekt vrijwel geheel in zijn oeuvre. Wel schreef hij liederen voor zang en piano, maar met uitzondering van de bekende reeks liederen Les nuits d'

...Terug